пʼятницю, 2 вересня 2011 р.

Заправка стартового картриджа до Samsung ML-1640

Останнім часом виробники оргтехніки всіляко намагаються захистити свої картриджі від можливості їх заправки. Зокрема вже приблизно півроку, як з'явилися принтери Samsung ML 1640, у яких стартовий картридж з залізякою замість чипа. Купивши найдешевший принтер через деякий час, користувачі стикаються з першими неприємностями: приблизно через 1000 надрукованих сторінок починає мигати червоний індикатор попереджає, що скоро закінчиться тонер у картриджі, ще через 1000 сторінок цей індикатор перестає мигати і горить вже постійно, блокуючи роботу принтера і, таким чином, користувачеві пропонується замінити картридж на новий. Звичайно, кожен раз купувати новий картридж - це накладно. 

Якщо ви готові ризикувати, то можна спробувати скинути лічильники на платі принтера, в задній його частині, якщо звичайно для вас не важливий загальний лічильник надрукованих сторінок. Але, врахуйте, що при цьому ви втратите можливість гарантійного ремонту в сервіс-центрі. І ще залишається ризик повністю вивести принтер з ладу, тому що виробники, випускаючи свою продукцію, в процесі виробництва поступово вносять різні зміни, у тому числі і в структуру електроніки. 

І так, ви заправили стартовий картридж тонером, а червоний індикатор тонера продовжує горіти і принтер не хоче друкувати. Для того щоб він запрацював необхідно скинути лічильники в EEPROM 93С66. Але для початку необхідно роздрукувати сторінку звіту принтера. Якщо на сторінці звіту варто Engine Version 1.00.50 і вище, то спочатку необхідно перепрошити принтер спеціальної прошивкою Samsung ML-1640, яку можна ще знайти в інтернеті, на жаль Samsung Electronics Co., Ltd наполегливо порекомендували нам прибрати цю прошивку з сайту, так як її роздача порушує їхні авторські права, що ми і зробили. Якщо ж версія нижча, то вам пощастило і можна починати: 

1. На вимкненому принтері зніміть задню кришку (відкрутивши два гвинти).

2. На меншій електронній платі, тій яка справа (див. фото) знайдіть мікросхему 93С66.


3. Знайдіть на ній 3-ю і 4-у ніжки. За ключу нумерація ніжок йде проти годинникової стрілки, якщо дивитися зверху. У даній моделі принтера 1-а ніжка мікросхеми 93C66 знаходиться справа внизу. Значить вгору від неї - 2-а, 3-я і 4-а.


4. Далі, металевим предметом замкніть ніжки 3 і 4.


5. Увімкніть принтер, залишаючи замкнутими 3-ю і 4-у ніжки даної мікросхеми, при цьому індикатори панелі керування принтера загоряться і згаснуть.


6. Після того, як вони згасли, почекайте ще приблизно трохи менше секунди і розімкніть ніжки, при цьому обнуляться лічильники. Відразу може не вийти. Треба пробувати кілька раз, варіюючи час до розмикання ніжок мікросхеми.


7. Після самотестування принтер виходить в готовність і червоний індикатор відсутності тонера не загоряється. Можна працювати!


Є ще другий варіант, як обійти проблему блокування принтера Samsung ML1640 по тонеру, але це необхідно зробити на новому принтері ще до того, як почне блимати червоним індикатор тонера. Можна відпаяти від плати 1-у, 6-у і 7-у ніжки все тієї ж мікросхеми 93C66, або взагалі відкусити бокорезами. У цьому випадку, так само стартовий картридж можна буде використовувати не одноразово, перезаправляя його, поки не зноситься фотобарабан.Так що на свій страх і ризик можете спробувати обидва ці методу, але врахуйте, що в інших версіях принтерів, можливо, ця лазівка ​​вже усунена.


Перепрошить чіпи на нових картриджах Samsung ML-1640 за допомогою програми "PoniProg" не вдається, тому що мікросхеми АТ88SCхххх і S3CC921 мають динамічну криптозахист. Залишається сподіватися, що скоро з'являться нові чіпи Samsung ML1640.
З'явився ще третій і найпростіший варіант (досвід - син помилок важких ...). Якщо припаяти перемичку між 1-ою і 4-ою ніжками все тієї ж мікросхеми 93С66, то лічильники будуть автоматично обнулюватися при кожному включенні принтера. Всі ніжки мікросхеми залишаються на місці припаяними. Перевірено все працює.
 

Немає коментарів:

Дописати коментар